Nu har Vincent slutat på sin förskola och till hösten börjar hans skolplikt och Nova fick sin andra vaccination. Mamma och pappa hade packat bilen så de hann i god tid till Höllviken för att fira midsommar tillsammans med vänner. Akki och jag rymde fältet för att i lugn och ro fira vår 56:e bröllopsdag under de mer än 500 år gamla valven i Kockska huset.

För en gångs skull inföll, den numera rörliga midsommarafton, på den enligt tradition riktiga midsommarafton. Vi hade tagit med oss våra egna härodlade nypotatis från Höllviken. Tillsammans med sill, gräslök, lök och gräddfil kunde vi njuta av den härkryddade snapsen och utsikten över Malmö blev det en lyckad midsommarafton. Midsommardagen höll på att sluta på akuten men efter lite mat till Akki släppte äntligen Akkis navelbråk. I stället för att tillbringa natten på en brits på akuten kunde Akki sova hemma.

Innan vi återvände till Höllviken var det dags för min kropps årliga besiktning hos min vårdcentral. Läkarbesiktningen utföll till belåtenhet. Det blev inget körförbud – livet rullar vidare.

När vi återkom till Höllviken hade Jens och Vincent besökt ”vår” fiskare i Skåre och hämtat hem de efterlängtade skrubborna. På kvällen kunde vi alla njuta av de nystekta skrubborna.

Under påskhelgen i början av april var Vincent och Jens på besök i Höllviken. Nova och Shasha fick tyvärr stanna hemma eftersom Nova ännu inte fått sin andra vaccination. Medan Jens jobbade i trädgården passade Vincent och Farmor på att så pyttesmå frö till vad som  senare skulle bli rädisor, morötter och inte minst solrosor,

Solrosorna har inte bara fått mycket sol under den långa soliga och torra månaden maj. I Vincents frånvaro har de vattnats flitigt av mig och fått ännu mer kärlek av Farmor. Idag har de växt inte bara Vincent över huvudet utan snart också över Vita huset.

vi är mycket tacksamma för att de små rädis- och morotsfröna inte blivit lika stora.