I morgon är det 1:a maj och det är många kollisioner. Polisen befarar att arbetarrörelsens demonstrationståg kan komma att ”kollidera” med fotbollssupportrarnas. Det är illa nog att åtta tusen uppskruvade 08:or invaderar Malmö. Kriget mellan Israel och Hamas kan dessutom göra att palestinska fanatiker i Malmö kan komma att störa eller infiltrera demonstrationstågen. Polisen lär få en generalrepetition inför den kommande anstormningen av Eurovisionfans och palestinademonstranter.

Kanske är det bra för välbefinnande att avstå ”Cuppajävelen” som kolliderar med det – numera – betydligt lugnare 1:a majfirandet med våra gamla vänner från Lund. Den festen börjar precis som Matchen klockan två. Det blir väl till att lite i smyg kolla på resultatet mellan sillbitarna och snapsarna.

Det är 60 år sedan vi började med detta 1:a maj firande. Det var när flera av oss tagit studenten veckan innan för att veckan efter påbörja vårt lumparliv.

För en knapp vecka sedan träffades vi gamla klasskamrat som tog studenten tillsammans för 60 år sedan. Av de ursprungliga 30 som påbörjade sista ring var det 14 som deltog. Minst sju har dött och många tvingades lämna återbud på grund av egen eller sambos skröplighet. Vi övriga gubbar och gummor fick nostalgin att stå som spön i backen i mer än sex timmar innan vi gav oss; somliga något piggare än andra.  Själv kunde jag i god ordning ta bussen hem på kvällen några fick vänta till följande dag innan de for norrut mot Flen, Sundbyberg, Uppsala och Arjeplog. Alla ville träffas igen i Malmö. Den som lever får se.