På tisdag är det Sveriges nationaldag dvs. på måndag är det en klämdag och många kan få en utdragen långhelg med endast en semesterdag. Inte nog med det – det är 500 hundra år sedan Gösse Eriksson valdes till kung i ett mycket begränsat Sverige och klippte banden med Danmark och Norge – den kloka konstruktionen Kalmarunionen. Tänkt vilket landslag i fotboll vi haft om Kalmarunionen överlevt. Dessutom vad finns det för skäl för oss i Skåne att fira? Skåne, Halland och Blekinge blev inte permanent svensk förrän freden i Roskilde 1658. Vem bryr sig mer än om klämdagen?

Eftersom många förpliktelser i Malmö går mot sitt slut och sommaren börjar anlända till Skåne – det lär snöa och vara minusgrader i norra Sverige – har vi ”flytta” till Höllviken. Vi har nu återigen boat in oss i. Vi fortsätter med utrensningarna i ”Vita huset”: tömmer bokhyllor, klädskåp och lådor. Det tycks aldrig ta slut? Det har dessutom inneburit att vi putsat fönster, såptvättat golvet och möblerat om. Nu kan fler flytta in, när vi flyttar hem efter sedvanligt midsommarfirande. Det ser vi med tillfredsställelse framemot.

Mindre tillfredställande är ”di Himmelsblås” avbräck med AC. Nu kommer det wassermanska provet: har MFF en tillräckligt bred trupp? Kan ”iff= överleva tills Ponte kommer tillbaka och transferfönstret öppnar?

Men utanför Malmö och Skåne tycks den stora hysterin vara om despoten Erdogan ska låta det gamla obstinat Sverige tillsammans med övriga Kalmarunionen bli en del av North Atlantic Treaty Organisation?