Ett tidens tecken är att jag fått min 6:e vaccinationsspruta. Plötsligt fick jag med posten en kallelse till vaccinering mot covid. Eftersom jag för flera månader sedan fått min femte trodde jag något blivit fel. Jag ringde min vårdcentral som enligt uppdrag erbjuder alla som i år blir 80 en sjätte spruta. Det var bara att tacka och ta emot. Det lär bli en ny till hösten.

Årsmötena avlöser varandra än är det Malmö Nations vänner (i Lund), vår bostadsrättsförening med buffé, Harry Arnoldsällskapet med middag och jazz eller så är det ”Plantan” – Malmö platerings- och försköningsförening. Harry Arnoldsällskapet får i år klara sig utan oss eftersom det kolliderar med den viktiga matchen MFF-Häcken, när dessutom Linköpingsborna kommer på ett efterlängtat flerdagars besök i Höllviken.

Av ”Plantans” bokslut och verksamhetsberättelse framgår att de sponsrat Malmöflickorna trots att de varken är stilfulla stelnade skulpturer, nyplanterade träd och buskar men stilfulla bolljonglörer som vackert representerar Malmö på olika evenemang i världen. Malmö är mer än fotboll.

Vi har också hunnit med en av årets viktigaste ”årsmöte”. I år var det vår tur att samla det gamla Förstemajgänget. Om det inte varit för pandemin hade det varit 60:e gången vi samlats över sill, öl och snaps – bara för att ha trevligt tillsammans. Det hade vi – även om skaran är något decimerad numera.

För två år sedan, när vi höll på att färdigställa vår nya lägenhet, blev det en hel skruvande och spikande när vi med mycket god hjälp av Ola och Carina satte ihop Ikeaskåp, bokhyllor och garderober. Jag lovade då mig själv dyrt och heligt att inte skruva ihop en Ikeagrej igen. Som så många andra höll jag inte mitt löfte. Akki behövde en ny hurts till sina projekt. Inga misstag men väl träningsvärk dagarna efter.