Två års köande för en parkeringsplats närmre vår entré har äntligen gett utdelning. Vi slipper nu först tömma bilen på grejor och ställa in dem i trapphuset för att sedan gå tillbaka för att köra bilen till sin parkeringsplats. Akki behöver inte längre få bilen framkörd när hon ska ut på vift.

För en vecka sedan hade våren tagit stormsteg framåt. Sättpotatisen var inhandlade. Det blev ett plötsligt tvärstopp när vinterstormen drog fram för några dagar sedan. Det var inte kul att vakna och titta ut genom fönstret på vita gator och gräsmattor. En tröst i bedrövelsen var att en timme senare var gångar och trottoarer fördömligt skottade. Dagen därpå var den mesta snön bortsmält.

Akki har lagt julklappspuzzlet klart. Hon fick en puzzelbit över! Vi undrade var den hörde hemma. Var det någon som köpt ett puzzel till jul och nu inte kunde lägga det färdigt? Kan man reklamera ett puzzel som saknar en bit? Ola och Carina löste problemet. De hade fått ett svårt puzzel strax innan jul som vi lagt några gånger. Men vi kroknade och la det inte helt färdigt. Ola och Carina hade inte kunnat lägga det färdigt – det saknades en bit. Den är nu återfunnen. Den har överlevt flera dammsugningar.

Själv har jag tagit upp ett annat beroendeframkallande puzzel – släktforskning. Nu är fokus i första hand på Akkis och Carinas släkter. I Akkis släkt heter farfar och son omväxlande Hans Jönsson och Jöns Hansson i flera led. Det är ett puzzel att hitta rätt Jöns och rätt Hans. För att få lite grepp om min fars historia och alla hans flytt efter hans fars förtidiga död har jag letat i olika församlingsarkiv. Där hittar man ibland högst oväntade puzzelbitar.

Akki har den senaste månaden haft många läkarkontakter och undersökningar. Den senaste idag vid lunchtid. Akki fick då klartecken att vi kan ta flyget till Alumecar, Spanien imorgon kväll. Så kom den puzzelbiten också på plats.