För en vecka sedan kom ambulansen mitt i natten för att hämta Akki till akuten. Hon hade fått hög feber och flämtande andning. Hennes lunginflammation/influensa ville inte ge med sig trots långvarig antibiotikabehandling. Efter negativt covidtest blev det intravenöst antibiotika och massor med prover. På förmiddagen blev hon överförd till medicinsk avdelning. Där här omvårdnaden varit professionell och omtänksam. Idag blev hon utskriven om än ännu inte botad. Hon kommer att få cortison och hostmedicin ännu en tid. Glädjen är stor.

När vi drack vårt första kaffe tillsammans för att fira återkomsten ringde plötsligt telefonen. Det var från Ikea. De hade tagit del av vår anmälan till Allmänna reklamationsnämnden. De erbjöd en ”pare” till vårt nya kylskåp. Kryss i taket och en kopp kaffe till. Själv hade jag tillåtit mig att ”fira” i förskott med ett besök på Malmö Live för att lyssna på MNBB och deras tidigare pianist Jan Lundgren. Det var en lysande konsert med bandet i högform och så rejält blås i lurarna att vaxpropparna i öronen nästan lossnade.

Dessutom är det skönt att sitta inomhus när det är halv storm ute och regnet piskar rutorna.