Vincent, Shasha och Jens har sedan länge lämnat Höllviken och stranden. Vattentemperaturen är fortfarande behagliga 23-24 grader och vågorna växlar i storlek och skum. Vincent kiknade av skratt när han höll mig i handen och vågorna stänkte i ansiktet på honom. Det blev många bad för oss denna sommar. Och det blev mycket glassande på väg hem från stranden.

Akki har köpt en ny röd eldriven cabbe – en så kallad promenadskoter. Det har varit som för di Himmelsblå – stor glädje och stor missräkning.

Cabben laverades dagen innan Vincent for hem till Linkan. Det snart femåriga barnbarnet listade snart nog ut vad alla knapparna skulle användas till men undrade var gpsen fanns. Farmor förklarade för ett djupt misstroget barnbarn att hon visste hur hon skulle hitta dit hon ville köra och att hon inte behövde någon gps.

Mer problematiskt var det för mig och Jens att montera korgen på fronten. Efter många försök gav vi upp. När vi kollade med leverantören skulle den ha varit monterad vid leverans. Nu ser vi framemot monteringsanvisningar och en ny korg. Akki och Vincent kunde dock göra en liten provtur med cabben.

Cabben har enligt manualen en räckvidd på 40 km. Mellan Höllviken och Malmö är det 28 km. I fredags var det dags för oss att ”flytta hem” till Malmö bl.a. för att fira födelsedag. Det höll nästan på att inte bli något födelsedagsfirande. Jag avvaktade i Höllviken eftersom Akki planerat ett stopp vid vävstugan i Vellinge dels för att väva lite dels för att för säkerts skull ladda batterierna.

När Akki körde från vävstugan i Vellinge körde jag från Höllviken. Jag kom gott hem och väntade på Akki. Akki ringer och meddelar att hon är i Vintrie och inte vågar köra längre. Batterierna håller på att bli urladdade. Hon har hittat några vänliga människor som låter henne parkera och ladda batterierna. Det börjar bli hög tid att hinna i tid till vårt beställda bord på krogen. Jag sätter mig i bilen för att köra till avtaget Vintrievägen. Inget avtag med Vintrievägen! Akki ringer och undrar var jag håller hus? Efter att ha klarat upp missförstånd med vägbeskrivningen hittade vi varandra och kunde köra hem med bil lämnande cabben för att ladda batterier.

I stället för buss fick det bli taxi till den franskinspirerade krogen Bouchon som serverade en utsökt kanin. Vi lät oss väl smaka och tog bussen hem. Tyvärr förlorade di Himmelsblå mot Kalmar. Trots alla debacle blev det tillslut en lyckad födelsedag.

Dagen innan hade vår bostadsrättsförening sin årliga grillfest. Den hade pga av pandemin blivit inställd två år i rad så det blev vår första. Vi fick oväntat sällskap. Mitt emot oss satt en pigg ca 95-årig dam. Efter en stunds småprat visade det sig att det var Torbjörn Flygts mamma. Mycket av Torbjörns ”Underdog” kretsar kring Borgmästargården. Hans senaste bok ”Slugger”, som jag inte helt oväntat fick i present utspelas i Höllviken.

P.S. Missa inte https://sverigesradio.se/avsnitt/povel-ramel-sju-decennier-av-komik-och-musik–3