Men först är det mycket fotboll och Himmelsblått för tillfället. ”di Himmelsblå” har börjat träffa målet och inte bara ramen runt målet även om spelidén ännu inte riktigt har landat kanske beroende på att det blivit onödigt mycket rotation i laget. Igår blev det onödigt spännande i CL-kvalet. Till slut blev det dock en knapp sammanlagd seger. I nästa vecka fortsätter kvalet i såväl bokstavlig som överförd betydelse. Vi hoppas att de svenska damerna om ett par timmar får den förväntade segern mot Schweiz och att det inte blir lika kvalfullt i EM som för MFF i CL-kvalet.

Vi ställa in vårt årliga besök på Copenhagen Jazz Festival. Vi hade planerat att lyssna på Sophiticated Ladies och lite senare på Ellen Andersson i vår och min Farfar och Farmors bröllopskyrka. Tyvärr hade Akki lite feber på morgonen.

Dess för innan har vi haft många fina dagar i Höllviken. Dessutom har vi besökt Taberg – inte toppen av förkastningslinjen – men väl deras urval av promenadskotrar. Akki vill bli mindre beroende av min medverkan av inhandlade av livsmedel. Jag klarar med godkänt av att handla mjölk, fil, yoghurt, potatis och slika basvaror men när det kommer till att välja mer exklusiva varor är min kvalitetskompetens mer begränsad. Så är det efter snart 60 års effektiv arbetsfördelning allt i enlighet med Adam Smith.

Utflykten till Taberg med övernattning i Jönköping innebar också att vi äntligen kunde besöka Ellen Keys Strand, Fantastiskt beläget vid Vätterns nordöstra strand och ett för det tidiga nittonhundratalet revolutionerande ljust och väl genomtänkt hus. Till Akkis besvikelse var de mattor hon vävt och trott varit original ett senare påfund. Strunt det samma ett viktigt besök på en vacker plats, i ett vackert beläget hus med massor av historia.  

På hemvägen blev det ett nödvändigt stopp i Gränna för inhandlande av polkagrisar – som presenter till en grillfest till barn vars föräldrar vi var bjudna till någon dag efter.

Äntligen kunde vi också ha Johanna på en enkel middag och få prata till punkt. Det är annars svårt när det är många andra som pckar på hennes uppmärksamhet. Till hösten börjar hon andra året på sin civilingenjörsutbildning och har dessutom blivit ”head-huntad” som amanuens i matematik. Inte illa pinkat av en ”Himmelsblå” i Peking.

En sorg har drabbat oss. ”Stina” Carinas mor, Olas svärmor och Johannas och Fredriks älskade mormor somnade stilla in för några dagar sedan. Det lägger ofrånkomligen sordin på de vackra sommardagarna. Stina – tack för många glada stunder tillsammans med Dig.