Nu har alla årsmöten för ideella föreningar avverkats. Det har valts mötesordföranden sekreterare, redogjorts för bokslut, beslutats om ansvarsfrihet för styrelser, medlemsavgifter, valts nya ledamöter i styrelser osv. Trist som långfredagspredikningar. De bästa årsmötena avslutas med middagar. Föreningen Malmö Nations Vänner kan genom väl placerade aktier bjuda de närvarande ”Vännerna” på mat och gott vin.

Föreningen ”Plantan” (Malmö Förskönings- och planteringsförening) bjuder på en storståtlig lokal – Rådhusets bankettsal och en hel flock med traditionell serveringspersonal. Den goda maten Tuppbröst från tockafarmen och ett gott Côte du Rhône till var mer än väl värd sitt pris. Att kunna njuta av detta tillsammans med gamla vänner som Bo M-N med Caroline, Anders A och Kerstin L gjorde inte tillställningen sämre.

Vi har också hunnit med att lyssna på gamle jazzkompisen Bob Stalin som fortfarande har mjuka fingrar och perfekt tajming i sitt pianospel. MNBB har haft säsongsavslutning med en ovanligt men trevlig bossa-novarepertoar. Återigen träffade vi givetvis gamla vänner.

Vår bostadsrättsförening visade upp alla sina faciliteter  med allt från gym med bastu, vävstuga, boulebana, bokcafé, uthyrningsrum osv – dock ingen visning av exklusiviteten kallmangeln! Där – inte vid kallmangeln – träffade vi plötsligt på ytterligare en gammal kompis från gymnasietiden i Malmö. Lena E som vi kom överens om att träffa under enkla former – dvs ett glas vin och småskvaller. Hon lever ensam och vill gärna dricka vin tillsammans med någon. Visst ställer vi upp för gamla vänner.

Den årliga besiktningen av mig på min nya vårdcentral är genomförd. Det blev några återbesök för att lämna diverse prover. Akki och jag har också fått fjärde covidvaccindosen och Akki ytterligare en spruta i ögat. Det är möjligt att mina flitiga besök på vårdcentralen medförde att jag fick en släng av influensa och även lyckades smitta Akki. Allt innebar att vi fick avstå MFF-matchen. Lika bra var kanske det eftersom förlusten mot Häcken inte hade gjort oss friskare. Nu håller vi tummarna för att MFF-spelarna kryar på sig till dess att det är dags för Cupajävelen på torsdag.

Nu återstår bara att förvåna sig över att svenska politiker och media är förvånade över att Sverige inte omedelbart och självklart blir medlemmar i Nato. Själv är jag inte förvånad över att om man söker medlemskap i en klubb som innehåller minst en gangster måste förvänta sig gangsterfasoner vid inval.