Pandemin hade knappt börjat ge med sig förrän den ”ryska snuvan” hastigt spred sig i Ukraina med rejäl spridning till grannländerna, resten av Europa och in i världsekonomin. Hysteriskt vill ”alla” att Sverige omedelbums ska ansöka om medlemskap i NATO. En organisation som i allt väsentlig styrs av USA som om ett par år mycket väl kan återvälja Trump eller ett ännu värre alternativ till president. Vem vill vara kompis med Ungerns Orban eller Turkiets Erdogan? Ett NATO som har en olöst konflikt mellan Grekland och Turkiet på  Cypern? Låt oss tänka efter före.

Pandemins tillfälliga reträtt medför åtminstone att det sociala livet börjar accelerera. Stödkonserten på Palladium med bl a Nils Landgren och Victoria Tolstoy var givetvis självklar med många steg för Akki. MNBB på Malmö Live hade igår Isabella Lundgren som gästartist. Så även om Kuben och Malmö Live har en rejäl läxa att göra för att vara optimalt anpassade för ”snowfolks” med rörelseproblem var det en lyckad konsert.

Pandemin har också påmint gamla klasskamrater om att vi inte är odödliga. Flera vågar inte vänta ytterligare två år på 60 års firandet att vi lyckades ta studentexamen. Vi planerar för en återträff den 23 april.

Efter två års uppskjutna sammankomst med 1:a maj gänget ska vi äntligen återigen kunna träffas. Snart börjar Allsvenskan och i slutet av maj avgörs om det äntligen är dags för ”di Himmelsblå” att bryta förbannelsen med Svenska Cupen? Vad är viktigt? Att MFF vinner Cupajävelen? Att åter kunna träffa gamla kompisar? Att kunna lyssna på riktigt bra musik? Att ”ryska snuvan” går över?

Vad viktigt är – är att Akki gör framsteg!