För en vecka sedan stormade det rejält i Malmö – och längs hela västkusten. Kontinenten var avstängt från Sverige. Färjor på Östersjön var inställda, Bron var stängd – även för tågtrafik och flyg kunde inte landa på Sturup. Till och med en kära gammal vän som så vitt vi vet aldrig avstått en länge efterlängtad sammankomst med god mat och ett gott vin kände sig nödsakad att ringa återbud. Men det satt hårt inne. Ett par dagar senare när vinden äntligen mojnat kunde vi äntligen ha ett kärt återseende.

Akki har i princip lämnat rullstolen bakom sig. Ett besök på Näset på den årliga kontrollen på vårdcentralen, hos frissan, på lunchrestaurang Lorensdal och en kort vända till Klockarestigen för att konstatera att vintergäcken börjat blomma. Det gick bra på kryckor.

Vi kan ännu inte åka kollektivt men det hindrade inte oss till att ta oss till Malmö Live för att avnjuta covers av gamla revykvinnor som Brita Borg, Gunver Bergquist, Sonja Hedenbratt och Lena Nyman. Klassiker ur Povels och Hasse&Tages revyer stod som spön i backen uppbackade av MNBB. 81-åriga Lill Lindfors gjorde sina egna originalnummer. Konserten kunde ha hållit på mycket längre utan att publiken tröttnat.  Men vi har nya konserter inbokade.

Akki har också börjat träna hos en sjukgymnast runt hörnet; dvs på andra sidan gamla Stadion. Hon kommer förmodligen alltför snart att bli utskriven från sjukvården och då gäller det att ambitiöst fortsätta det hårda träningsprogrammet.

Det går framåt.