Det blev nästan en riktig jul i år på Nybogatan även om den tilltänkta tomten fick stanna hemmavid – drabbad av covid (obs grötrimmet). Vincent blev självklart nöjd och glad ändå. Han märkte in att det var en stand-in.

Om Julafton blev lite rumphuggen av Fredriks frånvaro blev Juldagen än mer rumphuggen. Den planerade middagen för Jens, Shasha och Vincent fick ställas in. Jens hade feber och stannade i Höllviken. Vincent och Shasha kom på visit och bjöds på pepparkakor, hembakade mandelmusslor, kaffe och alkoholfri Malmöglögg. Farfar fick läst lite för Vincent ur hans julklappsbok.

Någon timme efter Vincent och Shasha lämnat 14:e våningen började dramatiken. Akki kände sig lite trött och gick för att vila ett tag. Hon klagade över smärta över bröstet. Eftersom det inte ville släppa blev det ett samtal till 112. Efter en stunds samtal bestämdes det att en ambulans skulle komma. Efter ett tag kom tre sjuksköterskor med bår, EKG-apparat och massor med kompetens. Efter samtal och undersökning bestämdes att Akki skulle följa med till akuten. Där blev det fler undersökningar och provtagningar, alla värden var nu ok. Efter fyra timmar kom Akki hem i taxi och med pyjamas under kläderna hämtade jag upp henne på 14:e våningen. Numera har hon alltid nitroglycerin nära tillhands.

I går var Akki och jag på shoppingrunda. Jag körande rullstolen till det inte alltför avlägsna Mobilia. Akki fick köpt en efterlängtad dunkappa och leggings och lite mat till nyårsafton, Jag smet in på Bolaget för lite stödköp. Det blev fel storlek på leggingens. De har jag själv bytat till rätt storlek.  

Akki har också slutfört ett sanslöst svårt 1000-bitars puzzel. Motiv ett blommande päronträd av Gustav Klimt. Tyvärr är tre bitar av det lånade puzzlet förkomna. De har inte ens återfunnits i dammsugarpåsen.

Den vita julen har nu övergått i dimma och småregn, vilket inte hindrar att raketerna har börjat lysa upp natthimlen. Det är utlovat uppehållsväder till senare ikväll och då blir det säkert ett upplyst Malmö. Men innan dess gåslever och pilgrimsmusslor med ett oprövat men rekommenderat Nya Zeeländskt vin. Lite senare mandelmusslor som rundas av med stilton och portvin. Sedan är det dags att avsluta 2021 med att skåda spektaklet med fyrverkerier. Det blir en bra avslutning på året. Sedan börjar vi 2022 med att önska alla ett GOTT NYTT ÅR och en god natts sömn.