Solen skiner ständigt från klarblå himmel. Frukostar med äggröra, bacon och stekta tomater tillsammans med en matig fruktsallad och annat smått och gott gör promenaderna längs stranden till en njutning. Innan promenaden har vi dock läst dagens tidning och tagit del av nyheterna på radio. Inte alltid lika uppmuntrande men till eftertanke och reflektion.

Förr i tiden när vi åkte utomlands ställde vi inte av tidningarna. De låg i drösar innanför dörren om inte någon förbarmat sig om att vattna blommorna och då samtidigt lagt tidningarna i prydliga högar. Det tog då normalt minst två dagar att ta sig igenom de viktigaste nyheterna, Nu kan vi t.o.m. följa VM-kvalmatcher för Sverige på laptoppen. Det är inte allt som är fel med den nya tekniken – men vi är kanske inte lika närvarande i utlandet?

En gång i tiden var jag med om att utveckla kurser som enbart gavs som kurser på nätet. Det var helt och enbart skriftbaserade. Jag hade då studenter som befann sig i Argentina och i Thailand. Så länge de passade inlämningstider – vilket de gjorde var det inga problem. En gång var vi Kambodja över julen och då kunde jag på en knackig internetuppkoppling ge feed-back till några studenter. Häromdagen gjorde jag som student min första tenta på över femtio år här i Spanien. Det är en kurs om ”Skolmarknaden”. Det var zoomseminarium – tristare – men det gick bra. Jag har varit fysiskt närvarande vid de andra undervisningstillfällena och kommer att vara så framöver – även om det är regnigt och blåsigt att ta sig Malmö universitet. Akki var på utflykt till Malaga och besökte Picassomuseet. Imorgon blir det en ny bussresa till Malaga. Jag för att kolla Picasso och Akki för att shoppa.

Ingen matlagning, mycket sol och bad och inte minst läsning. Vi trivs.