Nu är byggställningarna färdigmonterade på framsidan av huset och i nästa vecka kommer utsikten mot nordost Lund och Dalby att försvinna bakom fönsterskydd. Beroende på väder är det oklart när vi åter kan se Lund.

Linköpingsborna har lämnat Höllviken när sommaren tog slut. Vi saknar bådadera. Vincent tar åter plats på dagis och föräldrarna på sina jobb. Innan de reste hann vi med en av Vincent efterlängtad resa med gul buss, lila tåg och grön spårvagn tur och retur Höllviken-Malmö C- Lund C- Brunnshög på norr i Lund. Akki och jag pekade ut bostäder och arbetsplatser. Dagen avslutades med glass och Vincent var nöjd – men trött.

I övrigt håller isoleringen alltmer på att brytas. Äntligen har vi utan dåligt samvete kunna ha kära vänner på middag, kunnat börja delta i kulturella aktiviteter – författarafton på Stadsbiblioteket, Akki med sina gamla kollegor och i dagarna vävkurs i Glimåkra. Själv har jag börjat följa en universitetskurs om ”Skolmarknaden” och varit på en nostalgitripp i Chet Baker tradition på Palladium. Och snart blir det fler konserter, en efterlängtad semesterresa till Spanien samt inte minst till och med inte bara allsvensk fotboll utan även ett par Champions League matcher. Min litteraturjunta sätter igång och snart ska även jag träffa gamla kollegor. Mårtensfirandet i Höllviken kommer att återupptas under Jens ledning med bistånd av storebror och försiktigt understöd av Akki och mig.

Äntligen en höst att se framemot!