Solen skiner sedan två veckor från en klarblå himmel. Akki och jag bor i Undantaget på Klockarestigen och har tagit säsongens första dopp i ett 22-gradigt vatten. Vi har också hunnit att städa undan en hel del om än inte allt?

I fredags kom äntligen Shasha. Det är nästan ett år sedan vi umgicks senast. Jens och Vincent har vi kunnat träffa ett par gånger när Shasha behövt egen tid för att lyckosamt slutföra sin examen. De välkomnades och lät sig väl smaka med nyfångade skrubbor från Skåre. De var trötta efter en vecka hos Mormor och Morfar och bilfärden från Göteborg.

Igår överlämnades den kombinerad bröllops-, övertagande- och examenspresenten när familjen från Nybogatan anslöt – en av båda hett önskad gasolgrill.  Det blev mycket monterande för Jens mitt under brinnande match. För ovanlighets skull blev MFF-matchen bortprioriterad och Farfar kunde meddela 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 och slutligen 5-0 till di Blåe. Då var matchen slut och grillen färdigmonterad. Lyckan var stor.

Idag har Jens och Shasha ägnat sig åt hårt trädgårdsarbete under ledning av Farmor. Vincent och jag höll oss undan på stranden. Jens har också påbörjat sina framöver återkommande vändor till sopstationen. Ikväll invigdes grillen av grillmästaren med benäget bistånd av grillentusiasten som gjort en utmärkt tsatsiki och potatissallad. Vi lät oss väl smaka efter en för Farmor och mig behaglig dag. Det här livet i Höllviken passar oss. Måttligt med arbete, gott om tid på stranden med Vincent och en god middag serverad.

Vi trivs!