Efter det att en stridslysten men uppgiven moderatledare konstaterat att han fortfarande hade en majoritet emot sig kunde Löfven återigen konstatera att han inte hade en majoritet av Riksdagen ledamöter emot sig. Det blir en ny röd/grön regering.

Inte bara för partiledare och riksdagsledamöter har det varit en hektisk vecka, Akki och jag har fått vår beskärda del; Vincent och Jens har besökt Höllviken och Akki har varit på sin sedan länge efterlängtade silverkurs. Jens har arbetat på distans och som tur är har jag haft god hjälp av Vincents kusin Johanna och faster Carina för att hålla honom sysselsatt med att måla, knåda och forma trolldeg, läsa sagor, blåsa såpbubblor och mycket annat. Alla har haft träningsvärk dagen efter. Igår slutade Akkis silversmide och idag anförtroddes vi att på egen hand sysselsätta en envis 3½-åring under tiden hans far nödgades arbeta för familjens uppehälle.

Efter ett resolut ingripande kunde vi komma ner till stranden. Där stormtrivdes Vincent med att oförtrutet leka och gräva i vattenbrynet. Roligast var när vi hade vattenkrig och han lyckades blöta ner Farmor. Det tyckte inte Farmor var roligast.

Vid ettiden logga Jens ut – ”Out of office” – och började en välförtjänt semester. Det blev en snabb lunch och hastig avfärd till Göteborg. En timme tidigare hade Shasha loggat ut i Linköping och satt sig på en buss till samma stad. Där ska Mormor och Morfar förhoppningsvis skämma bort alla tre så att de snart med förnyad entusiasm kan återvända till ett alltmer vildvuxet Höllviken. Eftersom det åter börjat regna blir det en grön gräsmatta och mycket avkopplande fysiskt arbete att återvända till. Det tyckte jag en gång i tiden var den bästa ledigheten efter tio månader i ”saltgruvan”.