Inte oväntat klarade Shasha presentationen av sina cases, sina erfarenheter av behandlingarna på ett sätt som gjorde att jag inbillade mig att jag förstod det. Opponenten hade egentligen inga kritiska synpunkter och den av coronapandemin strängt utvalda åhörarna var också mycket välvilliga i sina reflektioner. Shashas pedagogiska presentation av bakgrunden till sitt projekt och sina resultat var föredömlig. Nu är Shasha övertandläkare. Betyder det att hon är extra kompetent att ta hand om överkäkens tänder? Eller har jag som vanligt övertolkat ontologiska- och odontologiska problem?

De flesta av oss fick endast delta i examinationen via videolänk. Vincent kände för första gången att han inte var i centrum för Shashas och Jens omsorg och omtanke. Men skam den som ger sig. Han såg till att skaffa sig en så pass snabbt växande bula vid tinningen att det blev ilfärd till akuten. Där blev han uppenbarligen väl omhändertagen och imponerad av ett – om inte livslevande – så åtminstone ett fullvuxet skellt. Vincent gav oss alla en minnesbeta, som i sinom tid när alla sår är läkta, kommer att bli en av många anekdoter i familjens historia. Om några dagar börjar Shasha sin nya tjänst och snart nog är det dags för en välförtjänt semester med nya utmaningar i Höllviken.

Innan dess måste vi hålla tummarna för Fredrik som ska presentera och försvara sin kandidatuppsats i ämnet ”Computer science and application development”. Be mig inte förklara vad det är han har gjort. Säkerligen något som gör honom intressant i en växande bransch med vackra leende. Fredrik har haft det goda omdömet att skriva ett rejält avsnitt om etiken i projektet. All heder!

Grattis Shasha och lycka till Fredrik!