Våren står fortfarande och skrapar med fötterna i dörröppningen och prövar bara försiktigt att tränga sig på. Det hjälper inte hur mycket vi än försöker med lock och pock. Trots det inte särskilt vårlika vädret har kastanjeträden äntligen slagit ut i sin ståtliga blom.

För en vecka sedan kom äntligen Vincent och Jens på besök till Höllviken – Shasha behövde egen tid för att slutföra sitt examensarbete. Det var ett efterlängtat besök. Äntligen kunde jag ha Vincent i knät och läsa för honom. Det blev Hellsings ABC-bok som givetvis uppskattades. Det visade sig att redan kan några bokstäver; begynnelsebokstäverna i sitt eget, Mammas och Pappas namn.

Gräsmattan hade hunnit växa kämpa hög och Jens hade ett styv jobb med gräsklipparen och att räfsa samman allt klipp. Våren hade dessbättre hunnit så pass långt att vi kunde skörda de första rabarberna. Årets första paj är alltid godast. Dessutom kunde vi äta piggvar. Båda sakerna passade Vincent utmärkt.

Inte bara balkongen på 14:e våningen börjar nu få sin slutgiltiga utformning med ett osedvanligt svårmonterat skåp och medelhavsväxterna på plats utan även den slutgiltiga (?) inredningen i lägenheten. Vi har nu sex Sjuanstolar runt vårt supercirkelbord och ett upphöjt ”skrivbord” som står vid fönstret med en utsikt över Pildammarna som jag inte kan sluta att njuta av. Men snart kommer utsikten till tornet på min gamla folkskola att försvinna bakom det nya sjukhuskomplexet som växer upp. ”Kompensationen” blir i framtiden att vi har promenadavstånd till högkvalitativ sjukvård – men då kan vi kanske inte promenera dit?

Ännu har coronarestriktionerna släppt. Vi får följa fotboll och några konserter streamade. Det är ganska kasst. En positiv sak innebar det dock i måndags; vi slapp välja mellan att gå på match eller ta oss till Malmö Live för att lyssna på Monday Night Big Band. Vi kunde välja båda. När MFF vunnit var det bara att slå över till konserten.

Till min glada överraskning efterfrågas fortfarande mina tjänster som granskare av examensarbete. Jag hoppas att barnbarnet fått några tips. Den 1 juni ska Fredrik examineras på sin kandidatuppsats; veckan innan den 28 maj examineras Shasha. Det kunde blivit mycket festande och firande – men det får anstå.