Nu börjar en prövningens tid för ekludharna på Nybogatan. Igår nåddes vi av beskedet att Johanna testat positivt för covid. Idag meddelade Ola att även han testat positivt. Johanna har idag noterat att hon börjat tappa luktsinnet.

Akki och jag är sedan mer än två veckor färdigvaccinerade och ”firade” i fredags tillsammans med våra numera äldsta gamla vänner från Dalby att de också vara färdigvaccinerade med en sammankomst med rejäla avstånd, god utsikt och en bit mat. Det var alldeles för länge sedan – men ändå som om tiden stått still under ett år.

På lördagen vågade vi fortsätta eskapaderna när vi hade Nybogatan på besök. Det blev ”le beau rest” och en trivsam stund. Ffg kunde vi hälsa Johannas kille välkommen hem till Johannas Farmor och Farfar. Eftersom vi har träffat honom några gånger tidigare på Nybogatan blev han väl inte helt vettskrämd. (Eftersom han gör lumpen just nu är han tränad på värre fiender som fortfarande tycks komma österifrån.)

Nu återstår för Akki och mig att se hur god effektiviteten i vaccinet är.

Vi har nu efter många om och men kommit igång med att fräscha upp balkongen. Vi valde till slut en försiktig färgsättning för att låta blommor och inredning ge karaktär åt balkongen och utsikten. Jag har med viss möda skruvat ner alla fönsterbleck, Akki målar och snart är det dags för mig att mondera tillbaka fönsterblecken. Sedan åter ”bara” att hämta inspirationsskrivbordet som ska bli skrivplatsen i ”biblioteket” med utsikt över Pildammarna och de beställda nya stolar till ”supercirkelbordet” där vi ska kunna sitta tillsammans med våra gäster för att äta och dricka gott – helt enkelt som förr i tiden.

Nu håller vi tummarna för Johanna och Ola att de får sparsmakade varianter av covid och att Carina håller sig frisk.