Nu trivs jag ännu bättre. Det senaste nätterna har det snöat. Så skönt det är att höra tidningen dimpa ner i brevlådan vid fyratiden för att vid sex, halvsjutiden avlösas av snösopningsmaskinerna. Det är då inte svårt att vända sig på andra sidan för att somna om eftersom jag inser att jag inte behöver morgonen för att skotta mig fram till brevlådan och tidningen och inte ägna förmiddagen att skotta snö till soptunnan, växthuset och Vita huset.

På promenaderna runt Pildammarna har jag de senaste dagarna haft solglasögon på mig för att inte bli bländad av snön som fallit på dammarnas is. Promenadstråken är bra skottade – det var de aldrig i Höllviken.

Det lär dröja med islossningen och isoleringen. Kalufsen har växt över alla breddar. Jag har inte varit så långhårig sedan min konfirmation 1955. Men idag tog sig Farmor an ”hedgen” som blivit vildvuxen med en fond av gråa hår -som på vilken börshaj som helst. Hon gjorde några rejäla  men alltför försiktiga klipp. Nu är jag inte så gråhårig längre.

Nu trivs jag bättre!

dav
dav