Det fanns två saker att fira och skåla för denna ensamma Mårtensafton 2020. MFF:s inte oväntade och välförtjänta guld och Trumps väntade och än mer välförtjänta nederlag.

De gamla skånska ordstäven ”Man ska va två när man äter gås – gåsen och en själv” samt ”En gås är för mycket för en men för lite för två” har ikväll falsifierats. Fast det visste vi nog redan? Men att ordstäven var genomfalska – som trumppåståenden – insåg vi ikväll. Även om vi genom catering fick en vällagad svartsoppa och gås med tillbehör utan ett fettosande kök och utvilade kunde sätta oss till bords och låta oss väl smaka. Men det blev inget Rappakalja, inget Pictonery, inget Alfabet inte ens Monopol efter maten. Det är en klen tröts att blev alltför många skålar för ”Absent Friends”: Vincent, Johanna (med sällskap), Fredrik (med sällskap), Ola, Carina, Jens och Shasha.  

dav

Två vid ett bord som med god vilja – dvs. helt utan coronaavstånd – kan rymma tio matglada gäster känns ödsligt som ett stadion utan jublande fans när ”di Himmelsblå” spelar hem guldet. Lucia, jul, nyår och midsommar firar vi utan vidare på tu man hand. Första maj, Surströmming och Mårten ska inte firas på tumanhand utan tillsammans med vänner. Våra fysiska avstånd blir alltmer påfrestande.       

Vi får ta nya tag och bli mer kreativa och mindre coronaaktiva!