Vi börjar äntligen gå in i ett lugnare tempo – efter ett år när vi för första gången såg lägenheten. Det var ett par hektiska dagar – innan vi med stöd av vår äldsta vän att inte vara småsnåla – tills vi fick hem vårt nya hem. Tack!

Med lägenhetens planlösning for vi sedan till Thailand i godan ro för att planera renoveringsbehov och preliminära lösningar på rumsfördelning och mi ett löblering. Det var trevliga, stimulerande och uppriktiga avbrott från sol och bad.

Trogna läsare har förmodligen misströstat om alla vedermödor med vårt projekt. Trogna läsare har fått nöja sig med våra utsikter över Bron, Köpenhamn och Pildammarna. Bilder av Ikea-, flyttkartonger och allmän oreda kräver fotografiskt en konstnärlig höjd som kräver lugn och eftertanke som är svår att åstadkomma tillsammans med giriga hantverkare (och snåla uppdragsgivare), alltför många återkommande besök på byggvaruhus i coronatider.

Vi flyttade in på det lutherskt krävande Lagmansgatan. Äntligen har livet gått in    ett lugnare tempo med besök på glest besökta jazzkonserter med dels Jan Lundgren, dels Monday Night Big Band. En lisa för själen. Vi har också haft vår förta gäst (och ”gamlaste” vän) på middag. Snart blir det fler. En del har ha självklara själ en avvaktande inställning – men är kanske trots allt nyfikna.

Här ska Akki smida

Ni är välkomna

Tyvärr har jag ännu inte lärt mig behärska alla finesser i det onödigt nya programmet. Men håll till godo. Det är bättre i verkligheten