Idag har vi varit listiga för sista gången. ”Släden” i hallen har kommit till användning mer än att sitta på för att knyta och knyta upp skosnören. Vi har använt den utdragbara släden till att limma golvlisterna så att de klistrar mot väggen. Imorgon – när vi plockar bort släden – visar det sig om det var en genial lösning?

Vi närmar oss slutet. Bokhyllorna och böckerna är till slut i princip på plats. Det som återstår är tavlor. Många har sin givna plats. Andra är det svårare med. Det är en konst att få konst på rätt plats. Lodstock, tumstock för att få tavelkrokar på rätt höjd hjälper inte alltid när det ska spikas i betongväggar. Hammaren hamnar ibland på tummen, ibland på plastkroken. Plastkroken reparerar inte sig själv utan går till återvinning. Tummen återhämtar sig förhoppningsvis i sinom tid.

Vi håller fysisk distans. Häromdagen var vi på en exklusiv konsert med Jan Lundgren – femtio personer på Victoria. Det var en lisa för själen med improviserad levande musik. Dessutom har jag – med Akkis datorhjälp! – lyckats få två av femtio gratisbiljetter – till en kommande Monday Night Big Band konsert.  

  Regnbågen slut har flyttat sig från guldvalven i Dalby till det mer lukrativa Mobilia.