I morse uppvaktades Akki som vanligt den 22 september med falsksång, rosor och några presenter. Ett brott mot traditionen var dock att frukosten inte intogs på sängkanten. Istället serverades födelsedagsbarnet scrambled eggs i köket. Den mjölkvitadimman utanför fönstret gjorde att vi inte i detalj kunde följa när de morgontidiga föräldrarna lämnade sina telningar på skolan. Snart nog lättade dimman och plötsligt dök toppen av Torson upp.

Efter tidningsläsningen var det dags att slutföra projektet med att sätta dörrar på Akkis garderober och fixa innerbelysningen. När dörrarna väl var på plats vid elvatiden blev det äntligen dags att korka upp bubbel. Det var högtid att fira inte bara Akki och garderoberna utan inte minst att bokhyllorna blivit monterade, nio flyttkartonger med skönlitteratur tömda och insatta i bokstavsordning. Det var många dagars slit. Glädjen är dock att jag hittat en hel del böcker och författare som jag vid kommande omläsning ska se om de fortfarande är värda en plats i bokhyllan.

Nu är det ”bara” sju platta Ikea-paket kvar att packa upp. Vi får se hur det blir med det. Egentligen är vi ganska nöjda nu och tycker att vi äntligen kan bjuda hem nyfikna vänner som vi saknat allt för länge. Imorgon är det f.f.g på sju månader som vi ska lyssna på levande musik – munspelsjazz (Philip Jers) på Palladium. Vi blir 50 personer i publiken. Undrar hur det blir med akustiken? Äntligen börjar dimman lätta.