För ett par dagar sedan kom det efterlängtade regnet. Vi bor visserligen alltmer i Malmö nu. I fredags damp tidningen för första gången ner i brevinkastet på 14:e våningen. Ett tecken så gott som något på att inskolningen i lägenheten börjar gå mot sitt slut.

Idag har vi för första gången haft stortvätt i en av huset tvättstugor. Rejäla och snabba tvättmaskiner, utmärkt torktumlare gott om utrymme. Snart är det dags för en rejäl mangling av lakan, handdukar och servetter.

Turbulensen kring det lätt kafkaliknande överlåtelsen av Klockarestigen har också fått en för oss acceptabel lösning.   

Vi har försiktigt börjat besöka vänner i deras trädgårdar med fysisk – om än inte social – distans. Vi har också börjat köpa biljetter till ett par ”cornosäkrade” konserter längre fram i höst. Umgänge med vänner och levande musik är det vi saknat och fortsatt saknar mest även om vi inte uppfyllt myndigheternas alla strikta uppmaningar.

Imorgon sätter jag inte bara på mig munskydd utan även på ett flyg till Spanien tillsammans med Ola. Deras lägenhet där behöver omvårdnad eftersom kakel i badrummet börjat släppa och en del växtlighet uppträda. Akki blir kvar för att fortsätta tänkandet runt slutförandet av inredandet av ”biblioteket”. Hälften av våra böcker är fortfarande i flyttkartonger i ”biblioteket” – hälften är kvar i Höllviken.