Det är perfekt flyttväder – gråmulet, emellanåt regn och ingen längtan till att sitta för att njuta en stund i trädgården med ett glas svalkande vin. Vi packar böcker – dammar av dem vilket är mer än behövligt. Jag börjar nu kunna formulera en definition av dålig litteratur: ”Böckerman inte ens minns att man läst när man återigen håller dem i handen.” Tyvärr är de för få. Bokdammet håller dock törsten vid liv.

Som en nödvändig avkoppling har jag några timmar ägnat mig åt att skörda johannesört och plockat knopparna i en lagom stor burk med gammal ”ärvd” dansk 96% sprit länge förvarad på Stora Bernstorp. Ett tack när vi för ett par år sedan hjälpte Ingrid när Bernstorp avvecklades. Det blir många snapsar till minne av Ingrid.

Efter en längre tids torka i juni har det blivit en hel del vattnande av pioner, rabarber, rododendron och gräsmatta. Plötsligt tog vattnet slut trots att hydroforen gick för fulla muggar. Det tycks som om vår egen brunn sinat? Vindruvorna i växthuset som vi aldrig vattnat vill heller inte riktigt ta sig. Är det pilträdet som tjuvar allt vatten eller är det kanske grannen som håller på att bygga hus? Har han också egen brunn? De senaste dagarnas regnande har hjälpt rabarberna på traven och snart behöver gräsmattan klippas igen. Det är tveksamt om vi hinner skörda de röda och svarta vinbären. Det blir kanske ingen härodlad svartvinbärsgelé till gåsen?

 Så är då äntligen – efter många om och men – MFF återigen i cupfinal. Nu får vi leva på hoppet att cuppaförbannelsen kan brytas efter över 30 år den 30 juli. Men då måste spelet bli stabilare.

Vi är nu i det stadie i flytten att nästan hälften av våra saker finns i Malmö. Problem börjar uppstå när man samtidigt bor på två ställen. Gamla välbekanta problem. Vi har bott i Lund och Malmö och haft fritidshus i Höllviken. Det var alltid något som var på fel ställe. De senaste 15 åren har vi bott på ett ställe. Vi har visserligen ofta sprungit och letat efter grejor i det ena eller andra huset. För eller senare har de kommit till rätta. Den senaste månaden letar vi inte – saken finns säkert på det andra stället? Vi lever i två halva boende. I natt sover Akki i ”Vita huset” eller det gammeldags undantaget. Men Vita huset låter något bättre än den äldre benämningen Undantaget?