Att flytta till en lägenhet som ska renoveras innebära många – ibland traumatiska beslut om färgval på väggar, form på handfat och badkar, val av förvaringsutrymme osv. Det mesta i den yttre planeringen är nu äntligen implementerad. Idag monterades äntligen garderobsdörrarna i hallen – och vi fick plötsligt dubbelt så mycket Morristapeter. Jobsposten döljs bakom speglarna. Vår placering av hängstänger för utdragbaras lådor var mindre genomtänkt. Och vi har tänkt många gånger men en gång tappade vi bort hur öppningarna skulle komma. Det blir till att tänka om – och köpa ytterligare en hängstång. Det finns lösningar på allt.

Akkis garderober är nu på plats, färdigmonterade – och montörerna utmattade – men ännu inte fyllda. De blir de snart nog.

Flytten av grejor är så sakteliga påbörjad. Mycket tror vi oss ha grepp om – men ett problem är ännu inte riktigt löst. Senast vi flyttade gick mycket böcker till statsvetarkollegor. De mest begärliga var ett tiotal kommissarie Magraitedeckare! Ett fåtal böcker var en antikvarist måttligt intresserad av. Många fick jag med blödande hjärta lämna till brännbart på återvinningen. Snart är det dags igen.

Den 53-åriga bröllopsdagen firades med montering av Akkis Ikeagarderober- en kärlekshandling?. En dag försenat firandet vi vårt 53-åriga äktenskap och de dubbla Morristapeterna med en bit mat på strandkrogen vid stranden i Höllviken.

Ikväll har jag mätt antalet hyllmeterböcker på ovanvåningen. 3% – av dessa har jag gått igenom och packat i en flyttlåda. Det blir många flyttlådor – och många vändor till återvinningen. Vilka böcker ska sparas? De som en gång har varit viktiga för oss – eller de som vi vill återvända till och läsa om? De som vi vill läsa igen och igen de finns i huvudsak digitalt, de som var viktiga för oss finns förmodligen inte på nätet -precis som på Spotify.