Vi är mycket på 14:e våningen nu. De gamla dörrarna till det inbyggda linneskåpet och dörrarna till våra sovrum håller på att fräschas upp. De ska ska tas ner från gångjärnen, läggas på lånade bockar, ta bort handtag, hängen och maskinslipas, grundmålas, torka, vändas, grundmålas, vändas, målas med rätt färg på en sida, torka, vändas, målas på andra sidan. Slipdammet lägrar sig åter och hamnar snart nog i dammsugaren. Det suger musten ur oss.

På kvällarna kan jag nu sitta och läsa och Akki sy om – återanvända Josef Frankgardinerna – till vår matplats. Eftersom vi ännu inte har belysning i vårt stora rum måste vi sluta vid halvtio på kvällen när solen definitivt gått ner över Danmark. Det är då skönt att gå in i våra sovrum där vi nu har hängt upp lampor för att kunna läsa en stund. Det blir en kort stund.

På morgonen vid halvsjutiden när vi förgäves försökt blunda bort ljuset och den uppgående solen och det blir frukost är byggjobbarna på skolan som snart är färdigställd nedanför redan i fullgång. Vi läser dock tidningen innan det är dags att vända dörrblad för en ny strykning.

Sedan är det dags att återvända till vävstuga och Höllviken för att ta nya tag och en stärkande strandpromenad.