De senaste dagarna har det varit mycket hög luftfuktighet. Bara att borsta tänderna har medfört att svetten börjat tränga fram i pannan. Efter morgonpromenaden har det varit nödvändigt med en dusch innan det kunde bli ett dopp i poolen. Enligt meteorologerna skulle det bli regn idag. Därför bestämde vi igår att inte köra till någon av stränderna. Men tji fick vi – inte blev det något regn.
Hursomhelst stod vi fast vid vårt beslut och gjorde en utfärd med sarengen i omgivningar. Inlandet är i huvudsak ganska trist att köra i. Ganska många och stora dammar för räkodling (?), en hel del till synes övergivna gummiplantager och trista små byar med mestadels små hus utan trädgårdar att njuta av.
Höjdpunkten var när vi kom till havet och en fiskehamn där de just höll på att lossa en stor krabbfångst. De olika krabbsorterna sorterades manuellt i 25kilos behållare. Det gick undan och sorterarna fick behålla alla fingrarna. Det blir många krabbsallader.
För några dagar sedan var vi åter ute på en heldags snorkeltur. Även om sikten under vatten inte var den bästa är det ett ovanligt bra sätt att stänga ute resten av världen och glömma allt trist som händer. Att kunna njuta ostört så länge att man får vågor inte bara i håret – utan även i fingertopparna. Då vet man att man skådat korall och fisk länge.
Vi står ut!