God Julaftonsmorgon!
Dimman håller just på att lätta och solen färgar himlen röd i öster. Klockan är halv sju, det är 24 grader i luften (och ska stiga till 33 innan julafton är till ände. Kaffedoften håller på att sprida sig i lägenheten – så snart vaknar Akki också?
Det mesta är sig likt här på vårt boende. I söndags belönade vi oss med vår första snorkling, eftersom vi har gjort en del framsteg i planering av badrum och kök. Snorkling är en av de ting jag uppskattar mest. Första gången jag snorklade på riktigt var julen 1979 när hela familjen firade jul tillsammans med Ewa i Dahab vid Röda havet. Boendet var primitivt – men att upptäcka undervattensvärlden en upplevelse som går utan på det mesta
Riktigt sig likt är det ändå inte allt här på boendet. Tuppen som brukat väcka oss med sitt galande vid tretiden på natten har ”avlidit” – sörjd av ingen. Bygget en bit bort – dit det forslades mycket byggmaterial på skrangliga och bullriga lastbilar med början vid sextiden – har slutförts. Morgnar nu är en lantlig idyll.
Efter frukost blir det en sväng till stranden och en lat julafton. Tankarna på skåpens placering i köket får ligga i bakhuvudet för eftertanke. I kväll har vi beställt hämtmat från ”vår” fiskrestaurang. Eftersom lutfisk är en bristvara här får vi nöja oss med ostron, räckor och bläckfisk; till dessert lite camembert och en grönmögelost. (Även stiltonost är en bristvara.)
Sist och slutligen önskas alla läsare av bloggen en riktigt GOD JUL!