Efter gåsen finns inga rester kvar. Vi landade med en ny lägenhet och har nu startat med planeringen av i första hand kök och badrum; kontakter med hantverkare för el, vatten, avlopp, takmålning, golvslipning etc. Vi har hunnit med tre besök på IKEA och många timmar med deras datoranimerade köksinstallationer, besök hos andra köksleverantörer. Det är hektiskt. Samtidigt som de sista löven från äppelträdet blivit hopräfsade i det alltmer gråmulna vädret. Dessutom gick dagens promenad inte till stranden utan till vårdcentralen för att få influensavaccin. Kön var jättelik, full av pensionärer som skulle få sin gratisdos. Kön var lång som på gamla motbokens tid dagen efter löning. Det blev en lång väntan. Strandpromenader är trevligare även om det är gråmulet.

Till den spännande planeringen av lägenheten är naturligtvis kopplat ”uppriktiga samtal” som det heter på diplomatspråk när parterna inte är helt överens. Jag minns att för mycket längesedan – i början av 1980-talet – tog det många månader innan vi var överens om gardiner på Bävergatan. Till slut blev det bra – men det var många uppriktiga samtal. Men det finns viktiga problem – och det finns i-landsproblem.

Apelsin-, citron- och olivträd har placerats vinterträdgården, höstlöven har placerats runt vinbärsbuskarna och om drygt två veckor är vi placerade på stranden i Thailand. Där kommer de uppriktiga samtalen att bli en angenäm avkoppling i den tropiska natten.