Så har vi landat efter ett par omtumlande veckor. Som väntat vann inte MFF allsvenskan – även om hoppet fanns till början av andra halvlek. Inte oväntat spelade Djurgården oavgjort mot Norrköping. Det hjälpte inte mycket att MFF spelade strålande mot Örebro och vann med 5-0 på bortaplan. Efter katastrofalt spel mot div III klubben Värnamo lyckades dock ”di Himmelsblå” ta sig vidare i ”Cupadjäveln”.

Sedan det blev klart att vi inte stått tillräckligt länge i kö för en av de få lägenheterna vi kunde tänka oss i nybygget ”Operan” har vi under hösten ägnat många timmar åt att leta lägenhet i Malmö. Det har blivit många lägenhetsvisningar. Det har varit än det ena än det andra felet på lägenheterna. För liten balkong, bara en toalett, trist utsikt, flera trappsteg upp till hissen osv. Efter ett tag kom vi fram till att hus byggda på 1960-talet har planlösningar och rumsstorlekar som passar oss. Området blev efterhand mer avgränsat till söder om Pildammarna.

När en gavellägenhet på 14:e våningen med utsikt till Köpenhamn, Pildammarna och vidare mot Landskrona dök upp blev vi båda förtjusta. Att det var ett renoveringsobjekt blev snarast ett plus eftersom många av de besiktiga lägenheterna visserligen var välgjort renoverade – men tyvärr inte i vår smak. Att det dessutom finns tillgång till bastu, gym, gästrum och inte minst kallmangel gjorde inte saken sämre. Vi kommer att landa på Lagmansgatan 6a. Vi får mer lägenhet för pengarna.
Efter en påfrestande budgivning, pappersexercis (för att frånta mäklaren allt ansvar) och förhandlingar med banken om lån och pappersexercis (för att frånta banken allt ansvar) är det nu klart att vi får tillgång till de fyra rummen på 100 kvm den 3 februari.

Vi har gjort – så som vi sagt till våra barn att absolut inte göra – köpt innan vi sålt. Till vårt försvar kan dock anföras att vi haft tre mäklare på besök här i Höllviken som fått uppskatta värdet. Förhoppningsvis kommer vi ur detta utan att bli skinnade in på bara benen?

Vi har också haft klanen Eklundh samlad för traditionsenlig gåsmiddag. Förberedelserna med maten började dagar tidigare. Sönerna blir successivt inskolade i konsten att tranchera gåsen och Carina står sedan många år för äpplekakan. Tio personer runt matbordet.
Inledningen bestod av svart- eller pumpasoppa, därefter två gäss, brysselkål, rödkål, inlagd gurka, svartvinbärsgelé, smarrig sås och ett fylligt sydafrikanskt vin – Kanonkopf, som avslutning en perfekt skånsk äppelkaka med massor av vaniljsås dock inte lika rikligt med portvin och en liten ostbricka föt att landa väl. Vi var mätta, nöjda och trötta efter en lång sittning vid matbordet. Unge Vincent – snart två år – visade länge ett stort tålamod med de gamles excesser.

Under tiden har jag gjort två resor till Hellerup och den thailändska ambassaden för att erhålla visum för våra sex veckor över jul- och nyår. Det behövs för att samla nya krafter inför en vår med nya kontakter med mäklare och sega förhandlingar. Det ger oss också möjlighet att i lugn och ro planera och tänka igenom renoveringen av lägenheten och vilka ansiktslyftningar som behövs av vårt hus och trädgård.

Höstbruket i trädgården är i full gång och någon gång de närmsta dagarna ska gräsmattan klippas förhoppningsvis för sista gången den är säsongen och hydroforen kopplas ifrån och landa i arbetsrummet/förrådet.

MFF spelar sista gruppspelsmatchen i EL i Köpenhamn den 12 december. Då har vi sedan ett par dagar landat i Thailand och njuter av värme, salta bad och inte minst av att slippa julhysterin.