De sista sädesärlorna har nu lämnat stranden i Höllviken och har flugit söderut. De senaste dagarnas hårda blåst har börjat bygga tångvallar längs stranden och det är “krispigt” i luften.
Eftersom det var ett fullspäckat program i Toscana så hade vi egentligen behövt ett antal vilodagar. Det blev vi snuvade på. Vi landade mitt i natten och på eftermiddagen anlände en gammal klasskompis för att vi skulle “ladda” inför återträffen med studentklassen på Kramer. Det blev en trevlig tillställning med gamla bekanta gubbar och gummor. Vi började vid tretiden med kaffe och kaka på Kramers veranda och snart nog började gamla minnen att ramla in. Än fler minnen dök upp när bilder från förr i tiden visades.
Efter en kort bensträckare i solskenet runt Stortorget satte vi oss till bords för en rejäl middag i en reserverad lokal bakom den fortfarande klassiska baren som fortfarande finns kvar på Kramer. Det blev en lång sittning. En av klasskompisarna – docent i fysik som jobbat på Kärnkraftsinspektionen tog efter maten rejält med utrymme för att lägga ut texten om varför det tog så lång tid för Einstein att få nobelpriset i fysik, vad som händer när vi närmar oss svarta hål, kvantfysik och stjärnor som är så långt borta att vi aldrig kommer att kunna se dem m.m. Efter en halvtimme började vi ställa intrikata frågor till honom och sedan övergick samtalen till mer närliggande problem. Men kul var det.

Det blev så småningom dags att ta bussen hem efter en lång dags festande mot natt. Det visade sig vara samma buss som alltför många gymnasieungdomar tog för att komma till det nya innestället i Falsterbo. Vi hoppade på vid startpunkten Malmö C. Allteftersom bussen passerade alltfler hållplatser var bussen knökande full med “glada” ungdomar som var rejält högljudda. När bussen kom till Vellinge var bussen “överfull”. Det blev inte bättre när vi kom till Höllviken. Det hjälpte inte att min kompis och jag steg av. En hel del festsugna blev ändå akterseglade där.

På fredagsförmiddagen gav sig klasskompisen iväg till Centralen för att ta tåget till Stockholm. För Akki och mig blev det till att kavla upp ärmarna för att bege oss till nästa kalas i Malmö – Johannas 18-års dag. Nu är hon myndig och på god väg att ta körkort.
I söndags var det sedan dags för oss att ha en liten fest för Akki i Höllviken för att äta lite italienska delikatesser och dricka gott italienskt vin som kommit med hem.
Nu börjar vi komma in i vardagslunken: Akki med sin vävning och luncher med gamla kolleger, jag med mina promenader och höstarbete i trädgården. Men imorgon blir det en ny begivenhet MFF möter Köpenhamn på Stadion. Det blir fullsatt och med 2000 köpenhamnfans på “bortaläktaren”. Jens kommer ner från Linköping efter att ha lämnat Vincent på dagis. Matchen börjar klockan nio på kvällen, det blir långkalsonger och förhoppningsvis en kul match med hög stämning.