En söndag för en dryg vecka sedan hade jag av misstag köpt biljett på ståplats i matchen MFF-Djurgården. Stämningen på ståplats var som väntat rejält uppskruvad. Inte hjälpte det. Igår kväll och ikväll följer jag med statsvetenskaplig bävan BBC livesändningar ( www.bbc.uk ). Trycket i parlamentets underhus påminner om trycket på stadion.

I eftermiddags sände TV1 en klassisk Bröderna Marx film ”Fyra fula fiskar”. Det är endast i undantagsfall jag ser tv på eftermiddagar. Den med den sanslösa spegelscenen från 1933! Den har också många likheter med dagens brittiska parlamentsdebatter?

Jag får också dèjá vu upplevelser från min korta karriär som deputerad i Lunds studentkår. Det var tjuv- och rackarspel med voteringar – en övning i praktisk demokrati. Därefter blev det i huvudsak teoretisk demokrati – säkert inte lika kul och uppfriskande! Men som med fotboll roligare att se IRL än att läsa analyser av.

Lika lite som den uppskruvade stämningen på ståplats hjälpte MFF mot Djurgården – lika lite kommer den uppskruvade stämningen i parlamentet att hjälpa britterna mot EU?