Äntligen! Vågor i håret och vatten i öronen. Det kändes kallt i vattnet vid Höllvikens strand när vi äntligen gav oss tid att cykla ner för ett dopp. Allt är relativt efter en dag med uppemot 30 grader och hårt arbete med att städa kylskåpet. Det gav inte mycket svalka trots att dörren var öppen långa stunder. Vi hittade en del artefakter som lämplig nog hamnade på historiens sophög.

Trots att det gick höga vågor och blåste ganska kraftigt var det varmt och skönt i luften när vi steg upp ur det drygt 20-gradiga vattnet.

Äntligen har fiskaren i Skåre hört av sig. Igår laddade vi med stora skrubbor inför matchen – kvartsfinalen mot Tyskland som svenskorna vann välförtjänt. Äntligen vann svenskorna över tyskorna. Det var längesedan.

Vattenspridaren går för fulla muggar för att gräsmattan inte ska bli allt för sönderbränd. Å andra sidan innebär det att gräsmattan behöver klippas. En nyklippt grön gräsmatta är mer att njuta av än en sönderbränd brun. Men jag kan inte avundsjukt påstå att grannens gräsmatta är grönare. En egen brunn är guld värd. Vi får se om framtida köpare inser det?

Äntligen har allsvenskan efter en dryg månads uppehåll kommit igång igen. MFF besökte AIK på Friends i Solna. Några omdiskuterade straffsituationer för MFF och ett bortdömt AIK-mål ställer väl den klassiska frågan ”Att VARa eller inte VARa” som Hamlet ställde sig inför Vålnaden och sitt självmord. Själv är jag tveksam till VAR. Matcherna tappar tempo och de bedömningarna blir fortsatt subjektiva. Det blir fortsatt tveksamma situationer och oändliga diskussioner.

Äntligen kommer Vincent på besök i Höllviken. Det ser vi med otålighet framemot!