De senaste kvällarna har vi behövt börja vattna pioner, rabarber, rosor, potatis och jag vet inte vad. Jag har tillbringat en trekvartstimme med vattenslangen för att trädgården inte helt ska rasa igen. Dessutom behöver gräsmattan mer gödning – men det får vänta tills det är naturlig nederbörd i sikte. Vi får se om det kommer till midsommarafton?

Klockan är nu över tio på kvällen och det är sommarskymning ute – även om vi har flyttat inomhus efter en ansträngande dag med intresseanmälan till ett bygge mitt emot Gamla idrottsplatsen – där jag tog mina första stapplande steg på kolstybben – och efter en visning av en lägenhet precis intill Stadion. Det är traumatiskt att behöva tänka på uppbrott – även om det är till ”storstadspuls” i Malmö.

Igår låg det en doft av inlagd gurka eller sill över Klockarestigen. I min vanmäktiga kamp liggande på knä mot ogräs mellan kuller- och prydnadssten har jag nu övergått till ogräsättika. Förhoppningsvis är det mesta av ogräset imorgon dött och brunt. Annars vankas mer ättika – men inte förrän efter midsommar. På midsommarafton ska det dofta nypotatis kokt i rikligt med dill tillsammans med salt sill och nubbe kryddad med malört, johannesört, åbrodd och slån. Det vattnas redan i munnen.

Det börjar också vattnas i munnen på mäklarna. Snart har vi haft fyra på besök. De är alla översvallande och lägger sedan pannan i djupa veck för att fundera på hur mycket de kan tjäna på affären – och vad vi kan få betalt. Tre mäklare kommer att bli besvikna. Vi lägger också våra pannor i djupa veck – ska vi sälja lite tidigare – före december 2020 – eftersom vi då vet hur stor reavinstskatten blir eller ha is i magen i övertygelsen om att partierna inte vågar göra några dramatiska utspel före valet 2022.

Imorgon är en viktig dag. Sveriges damer möter ett taggat USA i fotbolls-VM men än viktigare är att balansera de vällagrade kryddextrakten med Brännvin Special (numera nedgraderat till 30% men med återvinningsflaska). Det blir återigen till att lägga pannan i djupa veck och försiktigt smaka sig fram. En onekligen angenämare uppgift än att bestämma när vi ska sälja och var i Malmö vi vill bo.