Explosioner och bomber i Linköping och Jens är klar med sin andra kandidatexamen denna gång i nationalekonomi med inriktning på hälsoekonomi. Detta trots – eller tack vare – Vincent och eufemismen s.k. ”pappaledighet”. Man är aldrig ledig som pappa. För mig som pappa till Jens har det varit ett stort nöje att läsa och sprida lösa funderingar om Jens olika utkast. Det är alltid lika stimulerande med nya utmaningar. Nu väntar nya utmaningar för familjen i Linköping.

Akki har den senaste veckan ägnat sig på heltid att preparera söndagens premiärvisning för sina många år av sitt silverslit. Jag är imponerad. Det är avgjort mer bestående än min ogräsrensning.

Jag är inte längre lika ensam på stranden under mina förmiddagspromenader, Skolklasser börjar invadera stranden. Alla prov är avklarade och lärarna har satt betygen; alla njuter – till och med några badar. Det lär dröja för mig; förmodligen till allsvenskan börjar igen efter en månads uppehåll med MFF i ledning.

Sommaren hade kunnat börja sämre.