Detta kommer Akki att minnas länge och påminna mig om så snart jag påpekar något misstag hon gjort. Och det är inte ofta. Söndagsmorgonens promenad gick inte till stranden utan till OK-macken där den trilskande bilen stod kvar. Tacka fan för det: den hade vägrat att starta. Nåväl den fick en sista chans. Ock si den startade – under över alla under? Jag körde som värsta racerföraren på motorvägen mot Vellinge, tog av vid avfarten till Kämpinge och fortsatte i måttlig fart. Bilen gick som en klocka? och gör så fortfarande nästan en vecka senare.

När fakturan från bensinbolaget kom visade det sig att det inte var bensin utan diesel som tankats! Därav allt elände med hackande och strejkande motor. Det blir en lång Golgatavandring för mig – trots att vi (jag) uppenbarligen slapp undan med blotta förskräckelsen.

Som botgöring har jag de senaste dagarna rensat ogräs mellan kullersten vid sidan av uppfarten. Det ser nu ut som det var tänkt en gång i tiden – ett litet stycke avskalad japansk trädgård. Ogräset håller sig förhoppningsvis borta tills Akki ”vernissage” om en dryg vecka. Då ska tio års slit med silver och trasor visas upp för en utvald skara helt oskyldiga vänner.

MFF fortsätter att ånga på – även om det hackar betänkligt i målprotokollet. Siktet behöver justeras. Idag firas att det är 75 år sedan ”di Blåe” ffg vann allsvenskan och i morgon att det är 40 år sedan vi ”nästan vann” dåvarande Europacupen. Men gamla lagrar kräver nya skott.

Malmöflickorna med Johanna – numera i urvalsgruppen – är minst lika bollskickliga som fotbollslaget. Det är visserligen inte lika näpet som för 10-12 år sedan men koreografin och synkroniseringen av med bollandet med 3-4 bollar är imponerande.

Visserligen låter sommaren vänta på sig men att våren håller på att ta slut märks inte minst på att träningsvärken efter arbete i trädgården också ger med sig allt mer. Alltid något att glädja sig åt.

Valet till EU-parlamentet lämnar fler frågetecken än svar – liksom de flesta val nuförtiden. I Sverige jublade alla partier över sina framgångar. Antingen var det i förhållande till föregående EU-val, till senaste riksdagsvalet eller till någon opinionsundersökning. Huvudsaken var att man gjort framsteg. Det återstår ett långt och slitsamt arbete i EU för att hålla ogräset på armlängds avstånd – precis som i den lokala trädgården. ”A garderners day will never end.” – men ”Om man har gröna fingrar får man skit under naglarna.”