Akkis envisa hosta fortsätter trots rejäla och imponerande insatser från lungkliniken. Akki har haft en ”lågintensiv” lunginflammation och den har väl inte släppt ännu. För en vecka sedan genomgick Akki en magnetröntgen och i torsdags genomgick hon en bronkoskopi med efterföljande samtal med läkaren. I avvaktan på provsvar ingen medicinering utöver en ny apparat för att vidga lungorna. Däremot var det på vippen att hon blev inlagd eftersom hon plötsligt fick stigande feber; en in helt ovanlig komplikation efter bronkoskopi. Hade jag inte varit där med bilen för att hämta hem henne hade de lagt in henne.

Väl hemkomna fortsatte febern att stiga. Akki ringde till lungkliniken och efter ett kort samtal fanns en säng och dropp reserverad för henne- om tempen skulle stiga ytterligare. Det gjorde den inte så vi behövde inte utnyttja erbjudandet. Men vi var båda imponerade av Regionens servicenivå.

I lördags flög Nybogatan till Japan. Därför lämnades katten Tigris till kattpensionatet på Klockarestigen. Kattfan har redan pinkat in sitt revir! En av Jetsonfåtöljerna! Den står nu på vädring och Tigris ligger och gonar sig i vårsolen i växthuset.

Igår var det min – och Mackans – säsongspremiär i allsvenskan. Akki avslutade silverkursen med och jag inledde med falafel på Dalaplan. Akki körde hem och missade därmed ett riktigt bra MFF-match som jag kunde njuta av. di Blåe spelade en riktigt bra match – nästan som hemma mot Chelsea. Hoppas nu att de också håller på att pinka in sitt revir bland de bästa lagen i allsvenskan.