Fjorton soliga dagar tar slut imorgon. På lördag är det uppstigning ur sängen klockan två på natten för att påbörja återfärden med fakirflyget till saltgruvorna i Norden.

Igår var det 24 grader varmt och utfärd till det turistiskt pittoreska samhället Frigiliana. Återigen en morgon med kall frukost. Frigiliana – omgivet av berg – var en av morernas sista tillflyktsort i Spanien. De sista överlevande kvinnorna och barnen kastade sig utför de branta klipporna i desperation och hopplöshet när de upptäcktes av de kristna. Det var mycket vandring upp och ner för backarna i de trånga gränderna med många fina utsikter.

Eftermiddagen tillbringades i bad- och turistorten Nerja. Akki fick efter en del tvekan – och ett glas vin i solskenet – köpt en ny skinnjacka.

I morse var det en sedvanligt skön morgonpromenad längs stranden och det glittrande Medelhavet. Vi poolen under dagen har vi läst ut de sista av våra medhavda böcker och imorgon blir det väl till att låna e-böcker på biblioteket i Höllviken så att vi har något att somna till under flygresan hem.