Det blev ingen grästorv från Stadion, det blev ingen biljett till linköpingsbon Jens och MFF:s bortamatch mot Chelsea trots ett ivrigt köande i två och en halv timme i den malmöitiska morgonkylan – och därför blev jag inte heller rånad på dyrgriparen. Det råkade tydligen en supporter utför. Jag och andra omkringstående märkte inget – men Kvällsposten och radion. Hur det gick – om rånarna blev gripna vet jag inte. Att ingen ingrep kan möjligen bero på att ingen ville mista sin plats i den tröstlösa kön. Eller så var det fake news? Hysterin är uppskruvad.

Eftersom grästorvan inte skulle räcka till hela gräsmattan var det inte riktigt aktuellt.

”Jag gick in kaklet” – vilket tydligen är på modet bland supportrar till det ”blå laget”. Jag var sen i starten trots att jag steg upp klockan halv sju. Jag skulle uppenbarligen inte ha gått och lagt mig i gårkväll – utan tagit sista bussen från Höllviken till Malmö kvart över ett i natt för att ha en chans på en biljett som jag kunde blivit rånad på. Det var gott om uteliggare utanför Stadion i natt. Det var säkert ingen av uteliggarna – kanske den desperate sjusovaren ”Sune som sovit när sjutton kanoner skjuter salut”?

Det blev emellertid en bra träning att stå ut i kylan – ingen uppvärmning – inför hemmamatchen den 14 februari klockan nio på kvällen! Det kan bli rejält kallt då. Det blir till att värma sig med den hemmagjorda glöggen innan istället för efter som jag fick göra när jag kom hem.