De pilska dammråttorna får fira julen i dammsugarpåsen, mattorna – inte matmor – har blivit julpiskade på mattebommen – inte Johannas matte -, golven har blivit såpskurade, glöggen är glödgad och julbastun är badad. Nu är Vincent med föräldrar välkomna.

Återstår för Akki att göra julgodis, för mig att göra julrim, såga ner en av granarna på tomten – inte såga ner tomten – och tillsammans resa den gröna, granna granen och få ner den utomhus i det gråa vädret i den ännu gröna gräsmattan samt att baka mandelmusslor plus en massa saker som jag glömt men säkert blir påmind om.

Om jag minns rätt så betyder advent väntan eller väntas tider (advänt?). De tre vise hennen hann enligt legenden (Matt 2.1-12) inte heller fram i tid. Dagens vise hen heter inte Kaspar, Melker och Baltzar utan Stefan, Ulf och Annie. För drygt 2000 år sedan kom de lite sent fram till sitt mål. Låt oss hoppas att dagens vise hen också följer stjärnan och kommer i mål senast i samband med Trettonhelgen.