Har det inte varit ett par veckor i Spanien så var det dagen innan Mårtensafton med allt vad det innebär så har det varit ett iv utan livejazz i ett par månader. Abstinensbesvären blev dessbättre rejält återställda i helgen. I lördags var det Jan Lundgren ”In Memory of Jan Johansson” och en del Jacques Werup i stora konsertsalen på Malmö Live. Visst saknar vi Werup och hans sorgsna ädelskånska (malmöitiska?) I måndags var det MNBB i den mindre konsertlokalen. Det värmde gott vilket sannerligen kan behövas i den plötsliga kyla som fått höstgrävningen att avstanna halvvägs genom vinbärslandet och tillfälligt gjort det meningslöst att kratta löv.

Jag missade svenska cupmatchen mot ”Krubban” även om jag rätt halsduk på mig när vi hade sammanträde i Litteraturjuntan i Lund. Det gick bra i matchen ändå och ännu trevligare och inte minst varmare hade vi det i Litteraturjuntan. Nu är det en än viktigare match i Malmö på torsdag – då räcker det inte med halsduk; det får bli långkalsingar, grönt (ärvt) vindtätt jaktställ och mycket gott humör. Det är ”stackars” Jens biljett jag får överta, eftersom han behöver förberedda Farmor, Farfars och Johannas ankomst till Vincents lätt försenade ett-årsfödelsedagsfirande.

Efter ett par månaders vattentrampande och positionssökande med korten tätt intill kroppen gjorde Annie L ett inte oävet ekivokt utspel mot Stefan L. Hon antydde att hon kunde lämna sin Ulf C som delar sänghalm med Ebba BT för den blyge friaren Stefan. Det ska bli intressanta att följa vilket pris Stefan är beredd att betala för att ha Annie i långbänk med utredningar om sänkta marginalskatter, minskad anställningstrygghet, förändrade villkor på bostadsmarknaden. Ännu så länge lämnas trekanten med Ulf, Ebba och Jimmy utanför. Jag har inte hört ett ord om immigrationspolitik. Jag blir inte förvånad om Janne också avstår från att ge sitt stöd till mesallianser med Kådesar och andra konservativa grupperingar.