Träden har mjäll och har snart tappat sina höstgula löv. Träden är snart helt kala och det är dags att kratta gräsmattan i stället för att klippa den. Höstlöven kommer i sinom tid att göra god nytta under vinbärsbuskarna i vinter. Tack och lov är det ännu inga snöflingor som singlar till marken. Fikonträdet, hibiskusen och andra växter känsliga för kallt har flyttats till ”vinterträdgården”. Regnvattentunnan har tömts och lagts ner och bilen har handtvättats för sista gången den här säsongen. Sådant ter sig livet efter det att svartsoppan, gåsen och äpplekakan är uppäten och gästerna lämnat de tomma faten. Nu återstår de kommande dagarna att slutföra höstgrävningen. Det blir numera ca en kvadratmeter om dagen så det kommer att ta ytterligare ett antal vändor om vädret tillåter.

På regeringsbildningsfronten inte nytt, Brexitförhandlingarna har inte heller kommit i mål – MEN Vincent fyller ett år. Det är i och för sig ingen nyhet. Vi har otåligt inväntat det. I morse försökte Farmor och Farfar skrämma honom med sång. Vincent är sparsmakad. Han varken tycktes särskilt skrämd eller imponerad. Vi får se när vi om någon vecka kommer på kalas i Linköping?

Som många himmelsblå fans bär det iväg norrut till Lund imorgon – tyvärr inte för att se MFF i cupmatchen mot Lunds BK – utan för ett ”sammanträde” med Litteraturjuntan där uppgiften är att analysera det svenska novellskrivandet från Almqvist till Stoor; från 1838 till 2015. Det blir förhoppningsvis mer upphetsande än matchen, åtminstone varmare och säkert bättre mat och dryck än vad som åstadkoms i samband med fotboll.