Torrevieja 2018-10-09

Igår kväll kom de första regndropparna. Först precis innan vi gick till den asiatiska kvarterskrogen – Chili peppar – sedan under tiden vi åt vår goda thaimat. Vi kom hem torrskodda. Det hade blåst en hel del under dagen så vi hade bara solat när vi tog vårt eftermiddagskaffe i semestergettot Don Pedro. Vi körde in på flera småvägar för att leta efter en pittoresk fiskeby. Men tji fick vi, bara den ena semesterorten efter den andra. Inte ens en traditionell spansk bodega kunde vi hitta.

På kvällen hade vi planerat att laga till en tonfisk. Vi kom så sent till Carefour att det enbart fanns en på tok för liten bit för oss kvar. Vi tröstade oss med att det alltid finns en morgondag – och inte minst krogar i närheten.

Under efternatten mullrade det ett rejält utan att komma särskilt mycket regn. Jag hann precis inom dörren efter min sedvanliga morgonpromenad innan regnet och åskan bröt loss. Vi satt inne ett par timmar med våra böcker – innan regnet upphörde – och det var dags för lunch.

Eftersom det inte var riktigt bra badväder bestämde vi att först inhandla den efterlängtade tonfisken. Tji fick vi! Carefour stängt, Lidl stängt och flera andra butiker stängda! Det var en lokal helgdag i Valenciaprovinsen. Det var till och med så stängt att en jättelik shoppingmall som vi äntligen hittade i Zenia var full av helglediga spanjorer som strosade runt för att fönstershoppa och sitta på caféer som var det enda öppna. Tji fick Akki som tänkt köpa ny baddräkt.

En lokal shoppingfri helgdag; går det att införa i Sverige?

Nåväl – vi har bokat bord på en ”finkrog” med utsikt över havet i kväll och magarna är inställda på paella. Vi svälter nog inte ihjäl.

Höllviken 2018-10-13

Vi svalt inte ihjäl – även om vi ätit bättre paella. Vi fick en fin utsikt över Medelhavet och den nedgående solen. Dagen efter var butikerna åter öppna och vi kunde få vår efterlängtad tonfisk.

De följande dagarna blev det mer sol och bad innan det igår var dags att städa lägenheten för att återställa den i dess ursprungliga skick, stänga av huvudströmbrytaren, köra till flygplatsen, lämna tillbaka hyrbilen och vänta på planet som tog oss till Kastrup.

Det visade sig att fredagen var ytterligare en helgdag – denna gång nationell – vilket inte togs lika seriöst av affärsidkare på det enorma shoppingmeckat som Akki besökte och tog en välbehövlig time-out från städandet – medan jag fortsatte. Till Kastrup anlände vi tio minuter för tidigt, bagaget kom lagom när vi kom till bandet, tåget väntade vi på några minuter och taxin till Höllviken kom efter en kort väntan.

Efter en solig dag med lite lätt trädgårdsarbete och tvätt börjar det bli dags att förbereda sig på MFF:s avslutande matcher i allsvenskan och EL – och inte minst viktigt Mårtensfirandet tillsammans med hela familjen.