Nu är det inte längre som att vara i Thailand här i Höllviken. Temperaturen har sjunkit med nästan tio grader och är nu runt tjugo. Plattorna är inte längre varma långt fram på kvällen. Det är också slut på min handdisk på kvällen som var ett stående inslag i Thailand eftersom vårt boende saknade diskmaskin.

En ny diskmaskin till Höllviken är levererad- och efter viss möda installerad. Den ”gamla” blev drygt fem år. (Tacka vet jag vår matberedare som ännu efter drygt femtio år fortfarande utan mankemang blandar deg till brödbaket! Ingen wifi, inga elektroniska komponenter utan helt igenom hederligt mekaniska prylar. Finns sådana att köpa fortfarande?)

Efter viss möda installerad innebär att den uttjänta diskmaskinen bars ut, den nya ställdes på plats, i rätt höjd och i log och våg av grannens stressade jobbare. Sedan lämnades jag med stickkontakt (som inte nådde ända fram) till- och avloppsslang. Efter ett par timmars funderande, fumlande och skruvande i sällsynt obekväma ställningar – påfrestande för ryggdiskarna – vågade jag till slut sätta i gång apparaten på ett sköljprogram. Det var nervösa tio minuter framför och under diskhon för att kolla att det inte läckte. Lyckan över att det fungerade var det längesedan jag upplevt. Nu har den första disken också klarat provet. Lite silikon och dubbelhäftan tejp och livet går vidare.

Eftersom det månadslånga grillningsförbudet äntligen upphört skulle det firas med grillning. Grillningen blev inställd pga. regn! Så det vara bara för Akki att ställa sig vid spisen – och det medförde att det blev en god calvadossås till som vi annars blivit utan. Inget ont utan att det har något gott med sig.