Midsommar med Vincent, Shasha och Jens är överstånden med besök vid midsommarstången vid Collins sten, Små grodorna och andra klassiska dansvisor samt sedvanliga tävlingar med potatis i sked och säcklöpning. Vi avstod alla från deltagande. Men solen sken och värmde en kort stund och Sverige hade vilodag från VM-fotbollen därför kunde vi alla lugn och ro äta våra något olika midsommaraftonsmåltider. Eftersom det även var vår bröllopsdag hade vi gemensam frukost med bubbel. Vincent fick dock nöja sig med havregrynsgröt.

Midsommardagen var det VM-fotboll – Sverige mot Tyskland. Vi förlorade mycket snöpligt i 95:e minuten. Vincent sov lyckligt ovetande om debaclet.

Dagen efter blev hektisk. Vincent med föräldrar fick skjuta upp avresan hem eftersom Akki och jag nödvändigtvis ville visa upp barnbarnet för Yvonne och Barbro som vi äntligen kunnat bjuda på en eftermiddag i Höllviken. Sommaren återkom och piggvaren smakade som vanligt utmärkt. En lyckad eftermiddag.

Barbro, Yvonne tillsammans med hunden Alice hade inte hunnit lämna förrän det var dags för Tigris med husse och mattar att anlända med bajskorg och kattmat inför sin avresa till Spanien för att överantvarda katten till en oviss tillvaro på Klockarestigen. Hitintills har det gått utmärkt. På nätterna trivs hon utmärkt i en av Jetsonfåtöljerna och på dagarna på spaning efter fåglar som den värsta ornitolog. Av och till för skatorna ett förfärligt liv för att varna varandra för den nya inneboende.

Idag – mitt i semestern – stod Sverige stilla när Sverige mötte Mexiko i den avslutande gruppspelsmatchen. Vinst var ett måste för att gå vidare till åttondelsmatch. Vi vann oväntat med hela 3-0. Vilken födelsedagspresent till Kent. Att Tyskland förlorade mot Sydkorea och därmed inte gick vidare var kanske en än större sensation. Några dagars andhämtning, stök i trädgården och litteraturläsning i lugn och ro gör att vi alla kan sova gott.