Vi kunde inte bärga oss! Vi har väntat länge. Idag blev det salt sill, färsk potatis, nyklippt gräslök, råa lökkringlor, gräddfil, öl och snapsar jungfrubesk för mig och slån till Akki. Det hade vi gjort oss förtjänta av efter att ha rubbat den ekologiska balansen i trädgården – jag har legat på knä för att manuellt dra upp ogräs. De som tror att växter är kloka, läraktiga och kan kommunicera med varandra har inte mött det obegåvade ogräset i vår trädgård. Ogräset har ännu inte förstått att det inte är välkommet på Klockarestigen 3 – eller så tror de att vi kommer att ge upp? Kanske har de rätt?

Så kom det plötsligt några droppar från molnen efter en och en halv månad utan regn – just när jag skulle hänga upp tvätten på torkvindan. Efter en halvtimme inomhus hade inte bara regndropparna slutat, gräsmattan var fortfarande lika torr som en nykterhetspredikant så nu hänger tvätten på torken. De nytvättade servetterna längtar efter att bli avtorkade med åbrodds- eller johannesörtsdoft. Det ska inte dröja länge.

Sommarlovet för Johanna och Jens står för dörren. Imorgon blir det sedvanlig avslutning, uppsummering och utvärdering för Johanna och mig över rejält med glass på vårt glasställe. Snart kommer Vincent, Shasha och Jens till Höllviken. Det ser vi framemot.