Idag såg jag årets första fjäril i Höllviken. Det betyder att snöskyffeln kan sättas undan för den här säsongen och att spadar, krattor, lövkorgar och blåkorn kan plockas fram och börja göra nytta. Men det innebär också att ligga på knä i rabatterna för att klippa och rensa medan Akki med sin krycka leder och fördelar arbetet.

Det blev en välförtjänt paus när Akki besökte sjukgymnasten. Hon fick ett långt pass på nästan en timme. Färdtjänstchauffören passade då på att besöka biblioteket mitt emot och dess välsorterade tidskriftsavdelning. Jag hann lagom bläddra igenom klassiska Orkesterjournalen och läsa ett bra artiklar. Bland annat fick jag tips om en websida som ska distribuera jazzkonserter till en rimlig månadskostnad www.jazztv.se – det låter lovande. Det får bli åtminstone ett inledande kulturstöd; innan jazzen är död? Liemannen har de senaste dagarna gått hårt åt artister (Erik Fernström och Barbro Svensson) med rötter och fötter i denna hårt svängande musik.

När det var dags att sprida de första nävarna blåkorn över de nyrensade trädgårdslanden upptäckte Akki att den första lilla rabarberknoppen stack upp ur myllan. Att ”di Blåe” vann premiärmatchen i allsvenskan gör också att livet börjar återvända – även om en fjäril inte gör en sommar och en vunnen match inte innebär vinst i allsvenskan. Men det kunde börjat sämre