Det är med våren som med Akki – två steg fram och ett tillbaka. Tålamod är en bristvara i synnerhet när vi lämnat vintertiden till förmån för sommartid – och påsken står för dörren. Årets påskfirande blir något nerskalat. Jens, Shasha och Vincent firar påsk i Göteborg hos mormor och morfar. De ska bl.a. planera Shashas brors bröllop i sommar – och kanske inte minst viktigt övervara den allsvenska premiären i Borås Annandag påsk.

Det äldsta barnbarnet Fredrik träffade en tjej i Thailand – en svenska. Hon har redan besökt Fredrik i Malmö några gånger – vi träffade henne på Fredriks kalas. I påsk är det dags för Fredrik att åka i till Stockholm för att hälsa på henne på hennes hemmaplan. Det blir säkerligen mycket trevligare än när ”skåningar” för snart 500 år – 498 för att vara exakt – sedan invaderade Stockholm.

Ola har också hunnit med att hjälpa familjen med en rockad. Först körde han ett gammalt arvegods (+ den obligatoriska bonusen) från Höllviken till Linköping för leverans hos de nya linköpingsborna. Därefter vidare till Sumpan för att hämta och tömma lägenheten där för att lämpa av en del i Linköping – men en del fick fortsätta till Höllviken!

Jens har snabbt lärt sig det där med bonus. Det överenskomna skåpet plus tre hyllmeter litteratur blev ytterligare ett skåp och ytterligare någon hyllmeter med böcker. Vad som ännu återstår för honom att lära är att det med bonus bara fungerar ena vägen. De överantvardade hyllmeterana kommer i sinom tid att mångfaldigas och komma att av arvingarna att behöva hanteras på lämpligt sätt. Det är som att kissa i byxan – först blir det varmt …

Carina passade på att hänga med och fick några timmar tillsammans med Vincent och Shasha i Linköping medan Ola med flyttlass körde till Stockholm och vände.

Det passar oss utmärkt med ett småskaligt påskfirande – även om det småskaliga bara innebär att det är färre deltagare. Inköpen och förberedelserna är desamma. Nu börjar jag inse allt jobb med att gå runt och att hitta i butiker. Äggen, sillen och brännvinet är inhandlat nu återstår att koka äggen och krydda brännvinet – det klarar jag. Akki tar hand om sillinläggningarna och lammgrytan. Nu gäller det bara att fördela arbetet på ett lämpligt sätt över dagarna fram till Påskafton.

Akki håller på att trappa ner morfin-, tramadol- och alvedondoser. Ibland överskattar hon läkningsprocessen. Då får hon rejält ont. Hon är både envis och i avsaknad av tålamod – men sammantaget går det framåt. Minst tålamod har hon med min färdtjänst. Vi väljer inte samma vägar. På torsdag är det återbesök på sjukhuset för att ta stygnen. En läkarkontakt är önskad – om hon känner att det behövs.

För ett par veckor sedan dog vår absoluta favoritsileversmed Elon Arernhill över 95 år gammal. Han var även trummis hos Harry Arnold. Häromdagen dog den svenske rocklegenden Jerry Williams – 75 år gammal. Han höll den traditionella rockens fana högt. Igår dog Sydsvenskans legendariske filmkritikern Jan Aghed. Han var mycket kunnig men vi var inte alltid överens.

Jag har haft ett par dagar med behagliga strandpromenader. Tyvärr fortsätter det att snöa – även om det är plusgrader. Mitt tålamod börjar också tryta. Nu kan det väl bara bli bättre?